Om de verschillende waarden te meten worden voor dit weerstation diverse verschillende sensoren gebruikt. Sensoren is in dit geval een ruim begrip, modules met een chipje voor bijvoorbeeld temperatuurmeting, maar ook een anemometer vallen hieronder. Er zijn 3 verschillende uitvoeringen in dit geval toegepast; I2C, digitaal en analoog.

I2C zou de voorkeur genieten ware het niet dat verschillende sensoren lastig samen te gebruiken zijn. I2C heeft als groot voordeel dat deze zeer nauwkeurig zijn, hebben intern een referentie en leveren een digitaal gemeten waarde. Digitale sensoren kennen in dit geval maar 2 situaties waar/niet waar. Dit betekent voor de neerslagdetectie of er is voldoende water(druppels) op de sensorprint aanwezig (neerslag) of niet (droog). Een klein buitje betekent voor de sensor meestal droog, bij zeer vochtig weer kan een klein buitje uren voorbij zijn terwijl de sensorprint niet wil drogen.
De neerslaghoeveelheid wordt middels het omklapmechanisme bepaald welke 0.2894 mm neerslag benodigd om te veranderen in status. Van Davis weerstations is bekend dat bijvoorbeeld dauw/mist een neerslag kan veroorzaken. Analoge sensors geven afhankelijk van de meetwaarde een spanning af, de UV-sensor 0.1V per indexwaarde. Dit maakt een nadere blik op de gemeten waarde uiteindelijk noodzakelijk.

I2C bus
Digitaal
Analoog
Luchtdruk
Neerslag detectie
Windsnelheid
Luminantie
Neerslag hoeveelheid
Windrichting
Temperatuur
 
Luchtvochtigheid
Stroom, Spanning
 
UV-index
I2C Combisensor Luchtdruk Luminantie en Temperatuur I2C LM75a temperatuursensor (addresseerbaar) Anemometer (windsnelheid) analoge spanning Windrichtingmeter analoge spanning Neerslagdetectie digitaal (neerslag of droog) Neerslaghoeveelheid digitale stappen 0.2894 mm