Om de verschillende waarden te meten worden voor dit weerstation diverse verschillende sensoren gebruikt. Sensoren is in dit geval een ruim begrip, modules met een chipje voor bijvoorbeeld temperatuurmeting, maar ook een anemometer vallen hieronder. Er zijn 3 verschillende uitvoeringen in dit geval toegepast; I2C, digitaal en analoog.

I2C zou de voorkeur genieten ware het niet dat verschillende sensoren lastiger samen te gebruiken zijn i.v.m. de adressering. I2C heeft als groot voordeel dat deze zeer nauwkeurig zijn, hebben intern een referentie en leveren een digitaal gemeten waarde. Digitale sensoren kennen in dit geval maar 2 situaties waar/niet waar.
De neerslaghoeveelheid wordt middels het omklapmechanisme bepaald welke 0.2894 mm neerslag benodigd om te veranderen in status. Van Davis weerstations is bekend dat bijvoorbeeld dauw/mist een neerslag kan veroorzaken. Analoge sensors geven afhankelijk van de meetwaarde een spanning af, de UV-sensor 0.1V per indexwaarde. Dit maakt een nadere blik op de gemeten waarde uiteindelijk noodzakelijk.

I2C bus
Digitaal
Analoog
Luchtdruk BMP180
Neerslag hoeveelheid
Windsnelheid
Luchtvochtigheid AM2320
Windrichting
Temperatuur LM75
 
UV-index
Luminantie TSL2561
 
Stroom, Spanning INA219
 

     Anemometer (windsnelheid) analoge spanning Windrichtingmeter analoge spanning Neerslaghoeveelheid digitale stappen 0.2894 mm